ЖИЛИЩНА СТРУКТУРА В С. КАБИЛЕ

Жилищната структура е разделена на три идентични луксозни мезонета, обединени от топли връзки на партерно ниво, които осигуряват общи кътове за рекреация и барбекю зони за обитателите. Границата между тези общи части, двора и басейна е  условна – изградена от остъклена окачена фасада с възможност за отваряне на остъкляването и тотално интегриране на верандите с останалата част от двора и зоната при басейна. При басейна също е предвидена отделна зона за почивка – обща за всички обитатели.

Всяка жилищна единица е функционално разпределена в три зони – дневна, нощна и обслужваща. На първия – партерен етаж в северозапдната, неблагопиятна посока са изтеглени обслужващите помещения – санитарен възел, котелно,килер и стълбище, както и една северна спалня за гости. От южна страна, с директен достъп до двора и общата закрита веранда са разположени дневната и кухнята на всеки един мезонет. Дневната и трапезарията делят общо пространство, което също е изцяло остъклено от юг, за да даде възможност за визуална връзка и усещане за непосредствена близост до двора.

На втория етаж са разположени три спални, като за родителската спалня, ориентирана на югоизток и широко остъклена към двора,  е предвиден самостоятелен санитарен възел с директен достъп през преходна стая – гардероб, а за останалите две спални е осигурен санитарен възел с баня от север на етажа. Стаите ще бъдат обзаведени с двойни и единични легла и всички останали елементи на обзавеждането, необходими за комфортното обитаване на жилището и изискванията на конкретните ползватели. С изглед към двора и басейна и достъпна от двете южни спални е предвидена открита тераса.

Всеки мезонет разполага със собствено котелно и самостоятелна отоплителна инсталация на пелети.