ПРОЕКТИ И СБЪДНАТИ МЕЧТИ. ОТКРИВАНЕ НА ЮБИЛЕЙНАТА ИЗЛОЖБА НА АРХ. ГЕОРГИ ГЕОРГИЕВ

С радост, възхищение и вдъхновение пиша тази кратка статия, с която да ви споделя емоциите покрай откриването на юбилейната изложба на арх. Георги Георгиев на 23.03 в новооткритата зала на Община Ямбол.

За мен, арх. Георгиев е бил и винаги ще бъде просто – Тати. Но по отношение на професията, която и двамата с брат ми решихме да наследим, Тати е човекът, от който продължаваме да се учим да работим с отдаденост, любов, ентусиазъм и вдъхновение, за да сбъдваме мечтите на хората – нашите възложители, без които, както той сам сподели на изложбата „ ‚щяхме да създаваме просто картинки, а не сгради.“

Да прегърнеш една чужда идея и да помагаш в сътворяването и осмислянето на една мечта би трябвало да бъде отвъд личната суета и безкомпромисната концептуална творческа изява и това е нещо, което аз съм научила чрез примера на своя баща.

По време на откриването на изложбата почетохме професионалната кариера на арх. Георгиев за последните 35 години, по време на която той е реализирал много и разнообразни жилищни, промишлени, хотелски, търговски и обществени сгради.

Арх. Георгиев сам подчерта, че изложените проекти са една част от неговата работа, но са една малка частица от огромната работа, свършена от Ямболската архитектурна колегия, която поради спецификата на архитектите като характери, най -често остава незабелязана от обществеността и трябва да намерим начин тя да бъде забелязана и ценена.

В обръщението си към гостите на изложбата арх. Георгиев подчерта важната роля на инженерите в процеса на проектиране и реализация на строителните проекти и изказа благодарност както към екипа от „готини хора“ – колеги, с които той има възможността да работи, така и  към строителите и въложителите на своите проекти.

Г-н Христо Христов – Президент на Ротари Клуб Ямбол също изказа уважение и благодарност от името на целия Ротари клуб във връзка с отдадената благотворителна дейност и служба в полза  на Ямболската общност, които арх. Георгиев е указвал в годините „ като един от учредителите и моторите на Ротари клуб Ямбол“.

В годините по благотворителни проекти на арх. Георгиев са изградени чешмите на църквите „Св. Георги“ и Св. Никола“, ремонта на Дневния център за хора с увредено зрение и други проекти свързани с мероприятията на Клуба.

В заключение искаме да благодарим на всички приятели, колеги, строители, възложители и граждани, които уважиха нашия празник и шестдесетата годишнина на арх. Георгиев.

Поздрави от цялото ни семейство! Бъдете сплотени, обичайте се и мечтайте!

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *